img
 • Сè што треба да знаете за мелењето мил

  Сè што треба да знаете за мелењето мил

  Мелница е машина која користи ротирачка цилиндрична цевка, наречена комора за мелење, која е делумно исполнета со мелење медиуми како што се челични топчиња, керамички топчиња или прачки.Материјалот што треба да се меле се внесува во комората за мелење, а како што комората се ротира, мелењето ...
  Прочитај повеќе
 • Индустриска опрема за сушење машина за сушење

  Индустриска опрема за сушење машина за сушење

  Машина за сушење со тапан е вид на индустриска опрема за сушење која користи ротирачки барабан за сушење влажни материјали. Тапанот, исто така наречен и сушење со цилиндри, се загрева, или на пареа или на топол воздух, а влажните материјали се внесуваат на едниот крај од тапан.Како што се ротира барабанот, влажните материјали се подигнуваат ...
  Прочитај повеќе
 • Фен за песок

  Машина за сечење вода од песок, машина за сечење вода од жолт песок и машина за сечење вода од жолта река е еден вид опрема за сушење со голем обем на работа, голем капацитет за обработка, сигурна работа, силна приспособливост и голем капацитет за обработка.Машината за песочно стакло е општо...
  Прочитај повеќе
 • Анализа на инвестициска перспектива на индустриски сушари

  Со цел подобро да се задоволат развојните потреби на индустријата, производите на различни производители на сушари брзо се ажурираат.Индустриската машина за сушење е интелигентна, има висок степен на автоматизација и повеќе штеди енергија и е еколошка.Оваа статија ќе ги анализира д...
  Прочитај повеќе
 • Краток вовед во целиот процес на производство на гипс картон

  Краток вовед во целиот процес на производство на гипс картон

  Целиот процес на производство на гипс картон е релативно сложен процес.Главните чекори можат да се поделат на следните големи површини: површина за калцинирање на гипс во прав, сува површина за додавање, влажна површина за додавање, област за мешање, област за формирање, област со нож, сушење се ...
  Прочитај повеќе
 • Инсталација за производствена линија за гипс картон во Доминиканска Република

   
  Прочитај повеќе
 • Инсталација на линијата за производство на гипс во прав во Доминиканска Република

  Прочитај повеќе
 • Воведување на мобилна фабрика за дробење

  Воведување на мобилна фабрика за дробење

  Вовед Мобилните дробилки често се нарекуваат „подвижни постројки за дробење“.Тие се машини за дробење монтирани на колосек или на тркала кои, благодарение на нивната мобилност, можат да ја максимизираат продуктивноста и да ги намалат оперативните трошоци – додека вк...
  Прочитај повеќе
 • Вовед во Мелница за топки

  Вовед во Мелница за топки

  Топчестата мелница е тип на мелница што се користи за мелење или мешање на материјали за употреба во процеси на облекување на минерали, бои, пиротехника, керамика и селективно ласерско синтерување.Работи на принципот на удар и триење: намалувањето на големината се врши со удар како ...
  Прочитај повеќе
 • Воведување на ротирачки сушење

  Воведување на ротирачки сушење

  Ротациона машина за сушење е тип на индустриска машина за сушење што се користи за намалување или минимизирање на содржината на влага на материјалот со кој ракува со тоа што ќе го доведе во контакт со загреан гас.Машината за сушење е составена од ротирачки цилиндар („тапан“ или „школка“), погонски механизам и ...
  Прочитај повеќе